Foto: Pixaby

Sif boekt derde klus voor Maasvlakte

Sif Holding uit Roermond heeft opdracht gekregen van Van Oord voor de levering van alle funderingspalen (monopiles) voor het Belgische Offshore Windpark Norther. Dat wordt vanaf eind volgend jaar aangelegd op circa 22 kilometer uit de kust van Zeebrugge en wordt met een vermogen van 370 Megawatt het grootste Belgische windpark tot nu toe. Sif gaat 44 palen leveren voor windmolens die in gemiddeld 26 meter diep water komen te staan.

Daarnaast omvat de klus de levering van de fundering van een schakelstation, ofwel een offshore high voltage station, en de 44 zogenoemde transition pieces (tp’s). Voor deze verbindingsstukken tussen de fundering en de windmolenmast levert Sif de stalen basisconstructies, die vervolgens worden afgewerkt door de Belgische Smulders-groep. In totaal levert de Limburgse groep voor zo’n 50.000 ton aan staal.

De onderdelen van de monopiles (ringen en conussen) worden in Roermond gemaakt, de assemblage daarvan vindt plaats op de Maasvlakte. Norther wordt daarmee het derde project voor de nieuwe fabriek in Rotterdam. De levering voor het eerste project, het Britse Galloper, is deze week van start gegaan. Daarna volgt het eveneens Belgische Rentel-project, dat door het Belgische Dredging International wordt uitgevoerd.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.