Waalhaven

Nieuwe namen voor ligplaatsen Waalhaven

Begin december heeft een groot aantal ligplaatsen in de Rotterdamse Waalhaven een andere naam gekregen. De situatie gezien vanaf het schip is nu het uitgangspunt. Dit is voor de gezagvoerder van een schip logischer en het sluit aan bij de wijze van benaming van de ligplaatsen in de overige havenbekkens. Tot december waren de namen van de ligplaatsen in de Waalhaven gebaseerd op het zicht vanaf de wal en genummerd in de richting van oplopende oeverfrontnummers.

Een voorbeeld: Rhenus in de Waalhaven lag vroeger aan de ligplaats met de naam Rhenus Pier 1 NZ3 (noordzijde). Die naam is nu gewijzigd in Waalhaven 1, Rhenus ZZ1 (zuidzijde). Als gezagvoerder vaar je namelijk eerst de Waalhaven in en daarna moet je direct in de eerste insteekhaven zijn. Aan de zuidzijde van deze insteekhaven ligt Rhenus. Het is dan direct de eerste ligplaats die je bij die terminal tegenkomt: Waalhaven 1 Rhenus ZZ1.

Onderwerpen:

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.