Carrière in energietransitie centraal tijdens MOCE

Studenten, starters en (young) professionals uit binnen- en buitenland bezochten gisteren de ruim honderd bedrijven uit de maritieme, offshore en energiesector op het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) in het WTC Rotterdam. Bedrijven presenteerden zich op de beursvloer, via case studies en tijdens talkshows met movers en shakers uit de industrie.

‘De mensen in de Nederlandse maritieme, offshore en energie sector zijn ondernemend, innovatief en hebben lef. Daar zouden er meer van moeten zijn.’ Met deze woorden werd de twaalfde editie van het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) 2018 officieel geopend.

Bezoekers konden tijdens de carrièrebeurs hun potentiële werkgever ontmoeten en dat had echt een meerwaarde. ‘In vergelijking met een online sollicitatie kun je hier jezelf echt presenteren en een indruk achterlaten’, aldus een van de bezoekers. Naast jezelf presenteren, stond ook het delen van kennis en doorontwikkeling centraal op MOCE met de verschillende case studies en de ON AIR Talkshows op Community Square.

Energieke interacties 
Onder leiding van Jan Versteegh, onder andere bekend van Wie is de Mol?, gingen professionals in gesprek over onderwerpen die de industrie de komende jaren op zijn kop gaan zetten. ‘Bedrijven zijn steeds meer bezig over hoe zij onderdeel uit kunnen maken van het toekomstige energiesysteem. Met name om de juiste werknemers aan zich te binden’, zei Jo Peters van NOGEPA tijdens de ON-AIR Talkshow ‘De Bruisende Noordzee’

Onderwerpen:

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.