Logistieke prijs voor European Gateway Services

De German Dutch Logistics Award 2018 is gewonnen door European Gateway Services (EGS) met haar synchromodale achterlandplanner. De prijs werd dinsdagmiddag uitgereikt in Duisburg tijdens de vijfde editie van de German Dutch Logistics Conference.

EGS heeft de Synchromodal Trip Optimizer (STO) ontwikkeld. Dit planningssysteem houdt rekening met diverse variabelen voor het achterlandvervoer. Voor elke transportopdracht berekent de STO de optimale synchromodale oplossing. Als onderweg sprake is van een storing, kan EGS hier proactief op anticiperen via de STO. Het uitgangspunt is om elke container op de afgesproken locatie af te leveren op de afgesproken tijd, tegen concurrerende kosten en met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Het EGS netwerk omvat terminals in diverse landen in West-Europa, maar de nadruk ligt op Nederland en Duitsland.

Duits-Nederlandse logistieke samenwerking
De German Dutch Logistics Award wordt jaarlijks toegekend aan het bedrijf of initiatief dat het meest heeft bijgedragen aan de Duits-Nederlandse logistieke samenwerking. Uit de vele aanmeldingen selecteerden de redacties van Nieuwsblad Transport en onze partnerpublicatie DVZ drie genomineerden: Aircargobook, EGS en Smartcity Freighthubs/Binnenstadservice.

Het Nederlandse bedrijf EGS kreeg de voorkeur van 54% van de conferentiedeelnemers, die tijdens het congres hun stem konden uitbrengen. Op de tweede plaats eindigde Aircargobook. Smartcity Freighthubs/Binnenstadservice heeft de derde plek in de wacht gesleept.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.