Finalisten Rotterdams Havenevenement bekend

Alle finalisten voor drie prijzen en twee titels die uitgereikt worden op donderdagavond 7 juni tijdens het Rotterdams Havenevenement zijn bekend. Dit prijzenfestival is jaarlijks hét moment waarop de Rotterdamse havengemeenschap jonge én iets minder jonge Rotterdamse haventalenten in het zonnetje zet. 

Het Rotterdams Havenevenement is vijf jaar geleden gestart op initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en STC Group. Het evenement is in het leven geroepen om aandacht te besteden aan het brede scala aan opleidingen, beroepen én carrièrekansen dat de Rotterdamse haven te bieden heeft. Tijdens de feestelijke lustrumavond worden drie prijzen en twee titels uitgereikt.

Jong Haventalent

Een belangrijke titel voor een ambitieuze young professional met eigen visie op de haven. Wethouder Adriaan Visser maakte onlangs de twee finalisten voor de titel Jong Haventalent bekend. Wordt het Ana Duskov, management trainee bij ECT of Wouter de Jonge, business developer services bij Bolier? Bekijk hier de twee kandidaten.

Havenwerker van het jaar

Titel voor de operationeel medewerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid en resultaat. Wie gaat er op 7 juni met de winst naar huis? Melvin Wubbe van Metaal Transport en Dennis Maat van EECV strijden om de titel Havenwerker 2018. Een live stemming in de zaal bepaalt de winnaar!

Beste Havenidee

Drie interessante, innovatieve ideeën voor de maritieme sector maken kans om het Beste Havenidee 2018 te worden. Hbo-studenten bedachten het volgende:

  • Magnetische staander voor tijdelijk hekwerk in de scheepvaart (Peter van ’t Veer, Haagse Hogeschool)
  • Algenkwekerij op de Noordzee (Stef van Ruiten, Clint de Bruin, Ezra Booij en Nina Beekman, Rotterdam Mainport Institute)
  • Oplossing voor onderwater geluidsoverlast (Jasper Kik, Stijn Leeuwen en Siemen Stoute, Rotterdam Mainport Institute)

SmartPort scriptieprijs

De prijs voor de universitaire student met de beste maritieme scriptie. Wie gaat er met de prijs voor de beste masterscriptie over een havengerelateerd onderwerp naar huis?

  • Christian Kaps (Erasmus Universiteit Rotterdam) – ‘Towards better warehouse efficiency distinction through Cross-efficiency measurement’
  • Johann Barlach (Erasmus Universiteit Rotterdam) – ‘Evaluating External Data Sources for E-commerce Risk Management at Dutch Customs’
  • Stefan Gerrits (TU Delft) – ‘Feasibility Study of the Hub and Spoke Concept in the North Sea: Developing a Site Selection Model to Determine the Optimal Location’

MCR-prijs

Deze prijs van Marine Club Rotterdam is de prijs voor de meest talentvolle mbo’er in opleiding. De genomineerden zijn:

  • Martine Kooy, student allround operationeel technicus op het STC mbo college
  • Maurice de Vries, student kapitein / manager binnenvaart op het STC mbo college
  • Sacha Bosman, student manager havenlogistiek op het STC mbo college

Iedereen die werken en leren in de Rotterdamse haven of de genomineerden een warm hart toedraagt, is van harte welkom op donderdagavond 7 juni 2018. Vanaf 19.00 uur in het STC-gebouw aan de Lloydstraat 300 in Rotterdam. Aanmelden kan per mail havenevenement@stc-r.nl.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.