Krijgt de Rotterdamse haven een toegangspoort?

Creatievelingen hebben 180 plannen ingediend om Rotterdam mooier, beter en leuker te maken. Later dit jaar wordt duidelijk wie geld krijgt van Citylab010 om het idee uit te voeren. Tot i juni konden ideeën worden ingediend. Rutger Bos bedacht een mega toegangspoort voor de Rotterdamse haven.

Zal het gaan gebeuren dat de gigantische containerschepen die dagelijks de Rotterdamse haven binnenvaren in de toekomst door een kleurige poort van containers komen? Als het aan Rutger Bos ligt wel. Hij ziet de Rotterdamse haven als de ‘poort van Nederland’, maar dan letterlijk. ‘Het gebied vormt een poort naar de wereld, dan moet er eigenlijk ook een poort staan’, vindt Bos.

Poort van Hoop

Hij wil zijn ontwerp maken met containers, omdat die vaak de haven binnenkomen. De poort moet 124 meter hoog worden, de hoogste poort ter wereld met de grootste doorgang. Aan een kant wordt de poort regenboogkleurig, de kleur van hoop, want de poort moet uitstralen dat Nederland een land van hoop is. Het bouwwerk moet een ‘buurthuis voor de stad’ worden met een parkachtig dakterras. Vanaf het panoramaterras lijkt de haven een levende maquette. Daarnaast mort er ook een wereldrestaurant komen met ingrediënten uit de eigen voedselflat. Uiteraard moet de Poort van Hoop ook ‘een vernieuwend spraakmakende manier worden om energie op te wekken en te delen’.

Rutger Bos heeft 48.000 euro aangevraagd voor onder meer een haalbaarheidsonderzoek en marketing. Meer info: www.poortvanhoop.nl.

Onderwerpen: ,

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.