Zoet water ‘matroos’ aan het roer van Vereniging van Havenmeesters

Havenmeester Lou Goedel van de gaven in Werkendam is benoemd tot voorzitter van de Vereniging van Havenmeesters in Nederland. Saillant detail: Goedel is de eerste zoetwaterhavenmeester die de Vereniging gaat leiden! 

Er werd geschiedenis geschreven op de Algemene Ledenvergadering vorige week donderdag: vVoor het eerst in het bijna 70-jarig bestaan van de Vereniging van Havenmeesters in Nederland werd er een voorzitter gekozen uit een binnenvaarthaven. Werkendam is de derde binnenvaarthaven van Nederland. Alle voorgangers van Lou Goedels waren havenmeester van een zeehaven en bekend met zout water.

De gepensioneerde havenmeester Ruud Verhulst, voorheen havenmeester van Moerdijk, hanteerde tot 1 juni de voorzittershamer. Goedel is al jaren actief lid van het bestuur en organiseerde samen met andere leden al veel congressen voor de vereniging. Hij zat ook een aantal jaar in de gemeente raad van Aalburg.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.