Zeeuwse Havendagen brengen ode aan de Schelde

Voor de Zeeuwse Havendagen 2018 slaan Terneuzen en Vlissingen de handen in elkaar. Op beide locaties presenteren veel bedrijven op 22, 23 en 24 juni zichzelf aan het grote publiek. Tal van activiteiten leggen de verbinding met het water en de haven.

Zeeland Port Promotion Council en Stichting Havendagen Terneuzen hebben, in samenwerking met North Sea Port, voor editie 2018 de koppen bij elkaar gestoken om één overkoepelend maritiem/logistiek event te maken van de traditionele Havendagen Terneuzen en Open Havendag Zeeland.

Terneuzen

Met de traditionele Havendagen brengt Terneuzen van 22 t/m 24 juni een ode aan de Schelde. De Open Havendag Zeeland in Terneuzen wordt gehouden op het terrein van het Portaal van Vlaanderen aan de Binnenvaartweg 9. Tijdens een bedrijvenmarkt op het terrein presenteren (haven) bedrijven zich. Op het terrein zijn er tussen 9.00 en 16.00 uur een groot aantal activiteiten, waaronder presentaties, mogelijkheden voor een rondvaart, het bezoeken van bedrijven (Heros Sluiskil en Verbrugge Terminals) of een rondleiding per bus door de Kanaalzone.

De roeiwedstrijden tijdens de Zeeuwse Havendagen zijn ieder jaar weer een hoogtepunt. Kom de deelnemers aanmoedigen! Op zaterdag is er een spectaculaire rescue demonstratie (13.30-14.30 uur). Wil je zelf de haven verkennen? Dat kan ook!.Boek een rondvaart of een rondleiding per bus of ga op bezoek bij de deelnemende bedrijven. Nederlandse en Vlaamse artiesten zorgt voor ouderwetse sfeer en gezelligheid. Tijdens de Zeeuwse Havendagen in Terneuzen vaar je met de Jacob van Artevelde langs bedrijven in de Kanaalzone, de gids vertelt wat er bij al die bedrijven gebeurt.

Vlissingen  

In Vlissingen houdt de haven op zaterdag 23 juni Open Havendag, op het terrein van Damen Shiprepair Vlissingen aan de Ritthemsestraat 500 in Vlissingen-Oost, havennummer 1010. ijdens een bedrijvenmarkt op het terrein presenteren (haven) bedrijven zich. Op de kades is er tussen 9.00 en 16.00 uur een groot aantal activiteiten, waaronder presentaties, een mini-zonnebootrace voor de jeugd, een havenrondvaart en demonstraties.

Vanaf het terrein in Vlissingen is er de mogelijkheid voor een bedrijfsbezoek per bus aan BOW Terminal/Kloosterboer, Damen Shiprepair Vlissingen, Van Citters Beheer ( voormalig Thermphos terrein), Verbrugge Zeeland Terminal en Zeeland Refinery. Met de Denick II of de IJmond vaar je langs de bedrijven in het havengebied in Vlissingen-Oost, de gids vertelt wat er bij al die bedrijven gebeurd. Er is ook een carrièremarkt.

Gratis vervoer

Er rijden deze dag gratis pendelbussen tussen de terreinen, in Terneuzen vanaf het Portaal van Vlaanderen naar het terrein van Damen Shiprepair Vlissingen en v.v. Ook rijdt er een pendelbus tussen station Vlissingen en het terrein van Damen Shiprepair Vlissingen. Volg voor de locaties verder de wegbewijzering op 23 juni. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Meer informatie: www.zeeuwsehavendagen.nl

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.