Odfjell verkoopt olieterminal Rotterdam aan Koole

Odfjell verkoopt zijn olieterminal in de Rotterdamse haven aan Koole. Laatstgenoemde betaalt hiervoor 155 miljoen dollar. Dit resulteert in een boekverlies van 100 miljoen dollar voor het Odfjell. Dat maakten beide bedrijven maandagochtend bekend. De deal moet nog worden goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten.

Koole wil door de aankoop zijn opslagcapaciteit flink uitbreiden en neemt 100% van de aandelen over. Die zijn nu nog in handen van Odfjell (51%) en investeringsmaatschappij Lindsay Goldberg (49%).

De olie-opslagterminal van de Noren was de afgelopen jaren veel in het nieuws. Het bedrijfsonderdeel werd in 2012 stilgelegd. Veiligheidsregels zouden zijn overtreden. Odfjell ontving hiervoor een boete van enkele miljoenen. De terminal is al geruime tijd weer in gebruik.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.