Nieuwe laad- en loskraan voor MCS Meppel

Directeur Willem van der Ark van MCS terminal in Meppel is er maar wat trots op. Bij de inlandterminal werd gisteren een nieuwe bovenloopkraan geïnstalleerd. De Koks-kraan kan maar liefst 36.000 kilo tillen onder de spreader.

De nieuwe aanwinst is 32 meter hoog en 30 breed. De kraan kost enkele miljoenen euro’s en moet de oude kraan uit 1980 gaan vervangen. Die wordt gesloopt. Over anderhalve maand wordt de nieuwe kraan in gebruik genomen.

Port of Zwolle

MCS Meppel, onderdeel van Port of Zwolle, het samenwerkingsverband van havens in Zwolle, Kampen en Meppel, transporteert sinds jaar en dag zeecontainers over water en zorgt dat het vervoer over de weg daar naadloos op aansluit.

In Drachten zit het hart van de logistieke onderneming: daar wordt het transport gecoördineerd. Planning, administratie, elektronische communicatie met de schepen. De terminals van MCS zijn in Meppel, Groningen en Leeuwarden. Van daaruit vervoeren ze containers naar diverse zeehavens in Nederland.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.