Maritiem Museum trakteert op ijs

Met de start van de zomervakantie op zaterdag 14 juli begint ook het speciale familieprogramma van het Maritiem Museum Rotterdam ‘Steek je handen uit de mouwen’. Als kersverse winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs grijpt het Maritiem Museum de eerste vakantiedag graag aan voor een feestelijke geste: alle bezoekers krijgen op 14 juli een heerlijke ijskoude traktatie.

In het Maritiem Museum wordt -net als in alle wereldhavens – continu gewerkt aan schepen, kranen en andere zaken op de kade. Van 14 juli tot en met 26 augustus worden families dan ook door het museum uitgedaagd om de mouwen op te stropen in de haven en het museum. Zwabber het dek op de oudste, nog werkende Graanelevator ter wereld. Of gebruik je spierballen aan boord van de motorcoaster de Zeemeeuw. Ben jij goed met verf en rollers? Dan staat er een replica-containerschip op je te wachten die hoognodig een lik verf nodig heeft.

Aan de slag

Gewapend met een handige ‘toolkit’ gaan kinderen en volwassen de haven in, om aan de slag te gaan met échte maritieme uitdagingen en activiteiten. Jong en oud kunnen meevaren op de historische topstukken, genieten van gastschepen en de vele expo’s in het museum.

Het familieprogramma kan gecombineerd worden met een bezoekje aan de tentoonstellingen in het museum, zoals de succesvolle Offshore Experience (8+), waar je je aan boord waant van een boorplatform op volle zee. Of ga op ontdekkingsreis in Expeditie Knappe Koppen met astronaut André Kuipers. Ook de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons is de hele zomer voor alle jonge avonturiers geopend.

Historische topstukken

Tot en met 26 augustus gooien de schippers van het Maritiem Museum, iedere zondag en elke woensdag vanaf 18 juli, de trossen los van de museumschepen. Bezoekers kunnen een rondvaart van anderhalf uur maken, langs de highlights van Rotterdam. Opvarenden ontdekken alles over de historie van bijvoorbeeld stoomsleepboot Dockyard V (1940) of dienstschip Havendienst (1941), schepen die nog hebben meegewerkt aan de wederopbouw van Rotterdam. De tickets zijn online te koop.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.