Een bulk aan bulkcontainers voor Den Hartogh

Den Hartogh Logistics heeft 500 nieuwe 30ft droge bulkcontainers ontvangen. In samenwerking tussen CIMC in China, BG Freight Rotterdam en Den Hartogh Dry Bulk Logistics werden alle 500 containers vervoerd op het nieuwe schip ‘BG Sapphire’ van BG Freight Line, in één enkele zending tijdens haar eerste reis van China naar Rotterdam.

Dit is de tweede batch van een totaal van 1.000 nieuwe gespecialiseerde droge bulkcontainers die sinds 2017 in de droge-hart-containervloot van Den Hartogh zijn opgenomen. De droge bulkcontainers worden in China geproduceerd volgens het nieuwste ontwerp en technologie en worden gebruikt door Den Hartogh Dry Bulk Logistics voor hun Europese ‘Bag in Box’-activiteiten.

Droge bulklogistiek

Koert van Wissen, BU-directeur Dry Bulk bij Den Hartogh Dry Bulk Logistics is trots deze nieuwe containers aan de vloot toe te kunnen voegen. ‘Hiermee kunnen we de best mogelijke service bieden aan onze klanten in de polymeer- en voedingsmiddelenindustrie.’

Samen met de andere investeringen in trailers en gespecialiseerde logistieke activa voor droge bulkgoederen in Europa en Azië weerspiegelt het echt de ambitie van Den Hartogh voor groei in de intermodale logistiek voor droge bulklogistiek.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.