Foto: Tobias Pieffers

Rotterdam stijgt in top-10 belangrijkste maritieme centra

Rotterdam is twee plaatsen gestegen en staat nu zesde op de wereldranglijst van belangrijkste maritieme centra. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft Singapore de nummer 1 positie behaald in de International Shipping Center Development Index van Xinhua-Baltic International.

De index beoordeelt jaarlijks de relatieve prestaties van ’s werelds 43 belangrijkste scheepvaartcentra. Het draait niet alleen om de grootste volumes containers. Ook zaken als de aanwezigheid van op scheepvaart gerichte diensten tellen zwaar mee.

Na nummer 1 Singapore volgen Hongkong en Londen (vorig jaar nog tweede). Shanghai stijgt van de vijfde naar de vierde plaats en Dubai wint in vergelijking met vorig jaar eveneens een plaats en is vijfde. Hamburg zakte naar de zevende plaats. New York, Tokio en Busan maken de top-10 volledig. Antwerpen staat op de dertiende plaats.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.