Afzwaaiend directeur Maritiem Museum geëerd

Frits Loomeijer heeft bij zijn afscheid als algemeen directeur van het Maritiem Museum Rotterdam de Rotterdammert ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding, waarmee de gemeente Rotterdam professionals eert, uit handen van wethouder Adriaan Visser. Loomeijer ontving de penning na het museum 12,5 jaar geleid te hebben, als blijk van dank voor zijn vakkundige inzet.

Het Maritiem Museum én de gemeente Rotterdam zijn Frits Loomeijer zeer erkentelijk voor zijn leidende rol in het succes van het museum afgelopen jaren. Hij realiseerde de fusie met het Havenmuseum in 2014 en was de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de Maritiem Museum Haven tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek in de binnenstad. Hij gaf gestalte aan het wetenschapsbeleid van het museum in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam met de oprichting van het Rotterdams Centrum voor Moderne Maritieme Geschiedenis. In 2016 opende de succesvolle Offshore Experience, waarvan Loomeijer initiatiefnemer was. Hij wist vele partners uit de maritieme industrie en het techniekonderwijs aan te verbinden aan dit project. Ook won het museum dankzij deze expo prestigieuze prijzen, zoals recent de Bankgiro Loterij Museumprijs.

Nieuwe directeur

Op 1 juli is Bert Boer aangetreden als algemeen directeur van het Maritiem Museum. De Raad van Toezicht van het museum heeft in hem iemand gevonden met ruime culturele- en managementervaring, zowel in de museale wereld als het bedrijfsleven. Voorheen werkte Bert Boer als directeur bij het Rijksmuseum Muiderslot. Daarvoor was hij bij de Nederlandse Museumvereniging onder meer verantwoordelijk voor de museum(jaar)kaart en werkte hij voor NOC*NSF, KNZB en de Rabobank.

Onderwerpen:

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.