Eerland Shiprepair BV breidt uit in Waalhaven

De vraag naar scheepsreparatie in de scheepvaart neemt wereldwijd toe. Om adequaat op deze behoefte te anticiperen, opent Eerland Shiprepair een extra locatie. De nieuwe locatie is gelegen in de Waalhaven en zal eind 2018 operationeel zijn.

De extra locatie van Eerland Shiprepair, een Nederlands bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn expertise op het gebied van scheepsreparatie, heeft een oppervlakte van meer dan 4000 m2 op pier 8 in de Rotterdamse Waalhaven. ‘Deze werf grenst aan diep water, we zullen aanmeerfaciliteiten beschikbaar hebben voor schepen tot 250 meter’, legt Willem Eerland, eigenaar van Eerland Shiprepair BV, uit. Het bevat een ligplaats voor een drijvend droogdok, de werf zal een magazijn met kraanfaciliteiten huisvesten en de ligplaats zal worden ondergebracht met een mobiele havenkraan.

Scheepsreparaties

Eerland: ‘We zijn zeer positief over deze uitbreiding van ons bedrijf. Onze eigen ligplaats voor zeeschepen stelt ons in staat om aan de groeiende vraag van onze klanten te voldoen; we kunnen 24/7 voor alle voorkomende scheepsreparaties zorgen.’

Al bijna 42 jaar is Eerland Shiprepair BV in bedrijf in de internationale scheepsreparatie. Het bedrijf is eigenaar van een zichzelf voortstuwend kraanschip met een hefvermogen van 35 meter tot 45 meter hoogte en is actief in stalen reparatie (schade aan romp en ruimen, leidingen, pontons), het lassen van staal, aluminium, roestvrij staal en duplex en herziening van alle soorten anker- en meertroslieren.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.