Financieel directeur voor Groningen Seaports

Harold Sanders (48 ) wordt per 1 oktober benoemd tot financieel directeur (CFO) van Groningen Seaports NV. Zijn benoeming heeft de volledige instemming van de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders. Ook de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over zijn benoeming.

Sanders werkt sinds 2002 bij FrieslandCampina en was vanaf 2015 Finance manager in Leeuwarden. Hij bekleedde diverse financiële functies bij FrieslandCampina en bij de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM). Sanders is afkomstig uit Noord-Nederland en studeerde aan de Universiteit van Groningen.

Nieuwe topstructuur

Harold Sanders zal samen met Cas König, Chief Executive Officer (CEO), als statutaire bestuurder het collegiaal bestuur vormen van Groningen Seaports op basis van de in 2017 vastgelegde topstructuur van het bedrijf. Daardoor wordt de financiële discipline verankerd in de top van Groningen Seaports. Een tweehoofdige leiding maakt bovendien de top van de onderneming minder kwetsbaar.

Onderwerpen:

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.