Jong Haventalent Ana: haven moet meer zichtbaar worden

Op de vele meeuwen boven de Maasvlakte die haar auto bevuilen na, is Ana Duškov helemaal blij met haar werkplek. Het Jong Haventalent werkt ais management trainee bij Hutchison Ports ECT Rotterdam en is nog lang niet klaar in de haven.

Tijdens het Rotterdams Havenevenement in juni werd Duškov (24) uitgeroepen tot Jong Haventalent . Voorgedragen door een collega ging ze de uitdaging aan. ‘Meedoen was al heel leuk spannend. Iedereen op kantoor leefde mee. Na de winst was er taart, slingers en bloemen. Ik was ook erg trots. Zo lang werk ik namelijk nog niet in de haven. Toch vertrouwt de jury en het publiek dat op mij heeft gestemd dat ik jongeren kan vertegenwoordigen. Echt een eer.’

Toen op 7 juni haar naam werd genoemd als Jong Haventalent, had ze er gelijk veel zin in. ‘Misschien was het pure adrenaline, maar ik dacht: oké, let’s do it. Hoe? Geen idee! Op dit moment ben ik naast mijn werk bezig met richting te bepalen voor mijn jaar als Jong Haventalent. Ik ben uitgenodigd voor leuke evenementen, heb al veel mensen ontmoet en heb gepraat met oud-winnaars.’

Internationale wereld

De tijd van praten over digitalisering en innovatie is voorbij, het is tijd om het te doen, aldus Duškov. ‘Bedrijven zijn op zoek naar medewerkers die meedenken, initiatief tonen en vooruitkijken. De vraag naar jonge hoogopgeleide medewerkers stijgt; technici en IT’ers kunnen zo aan de slag. Als Jong Haventalent wil ik dit nieuwe talent kennis laten maken met deze fascinerende havenwereld.’

Hoe ze dat wil gaan doen, staat nog niet vast. Ideeën zijn er genoeg. ‘Filmpjes, een tour, bedrijfsbezoeken… Ik heb nog even om met een plan te komen.’ Met oud-haventalenten en mensen uit het vak is ze aan het sparren hoe ze dit jaar het beste te werk kan gaan. ‘De haven en de bedrijven die er zitten moeten meer zichtbaar worden. Ik kom uit Vlaardingen en had ook geen idee wat zich hier allemaal afspeelde. Geen idee hoe groot schepen waren en hoeveel containers dagelijks Europa binnenkomen. Door een bedrijfsbezoek aan ECT tijdens mijn studie kwam ik voor het eerst in de haven. De internationale wereld, die ik nog niet kende zorgde ervoor dat ik direct verkocht was en wist: dit wordt mijn werkterrein.’

Technische universiteiten

‘Logistiek opgeleide mensen weten Rotterdam al wel te vinden, nu de IT’ers en technici nog. Hier zijn zoveel mogelijkheden en kansen. Maar de haven moet laten zien wat voor uitdagingen er liggen en wat voor banen er zijn. En dan liefst concreter dan ‘we hebben IT’ers nodig’.’

Ook vindt Duškov dat verder gekeken moet worden voor goede mensen. ‘Studenten van de TU Delft weten de Rotterdamse haven nog wel te vinden. Maar de vijver is groter: op de technische universiteiten van Twente en Eindhoven loopt ook genoeg potentieel rond. Ik wil hen ook laten zien wat voor enorme kansrijke wereld wij hier hebben.’

Beter, slimmer en efficiënter

Ze is nu ruim anderhalf jaar management trainee bij ECT en het bevalt enorm. ‘Na twee eerdere projecten houd ik me op dit moment bezig met het digitaliseren van de informatievoorziening, erg interessant en leerzaam. In alle sectoren zie je grote veranderingen, ook in de haven. Toen ik begon met mijn studie was Maasvlakte II er nog niet en kijk nou eens: kranen worden digitaal bestuurd. Er zijn nog genoeg verbeteringen mogelijk. Het kan absoluut nog beter, slimmer en efficiënter. Genoeg uitdagingen dus en als ik ergens van hou, dan is het van een uitdaging.’

Onderwerpen: ,

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.