Vijf schepen vast in haven Deventer

Vijf binnenschippers zitten al anderhalve week vast in de haven van Deventer. Een van hen heeft inmiddels een claim ingediend tegen de gemeente, die de haven beheert.

Maandag 6 augustus werden in Deventer de sluisdeuren van de haven gesloten. Door de aanhoudende droogte is de waterstand in de IJssel laag, terwijl het waterpeil in de sluis stukken hoger is. Daardoor bestaat vrees dat de deuren dusdanig onder druk komen te staan dat ze breken. Sluiting was daardoor noodzakelijk.

Korte termijn

Op het moment van sluiting bevonden vijf schippers zich achter de gesloten deuren. Zij zitten sindsdien vast en lopen daardoor inkomsten mis van opdrachtgevers tegen wie ze ‘nee’ moeten zeggen. Dat er op korte termijn verbetering komt in hun situatie lijkt niet waarschijnlijk.

De gedupeerde ondernemers en hun belangenverenigingen zijn niet te spreken over de gang van zaken. Zij vinden dat de gemeente Deventer duidelijker had moeten communiceren dat ze van plan was de
deuren te sluiten. Dan hadden de betreffende schippers zelf kunnen bepalen of ze het risico zouden nemen vast te komen zitten. Ze hadden dan hun lading mogelijk elders kunnen lossen.

Pech

‘Schippers voeren op maandagochtend de haven binnen en kregen niets te horen over plannen voor sluiting. Maar toen ze dezelfde dag weer weg wilden, hadden ze pech’, aldus Sunniva Fluitsma van brancheorganisatie ASV. Volgens haar had de gemeente via diverse kanalen kunnen laten weten dat deze beslissing aanstaande was.

Ook de manier waarop na de sluiting met de schippers wordt omgegaan, vindt Fluitsma beneden alle peil. ‘Als we meer duidelijkheid willen, worden we feitelijk van het kastje naar de muur gestuurd.’ Ze merkt dat de gemeente naar het waterschap wijst, maar dat geeft aan weinig te kunnen doen.

Schadeclaim

Een Belgische schipper heeft inmiddels een schadeclaim ingediend van 2.000 euro per dag. Een begrijpelijk besluit, vindt Fluitsma. ‘Zijn schip weegt 1.200 ton. Aan vaste kosten alleen betaalt hij al 600 euro per dag.’ Ze hoopt dan ook dat andere ondernemers dat voorbeeld volgen.

Belangenorganisatie BLN-Schuttevaer is ook ongelukkig met de gang van zaken in Deventer. ‘Men heeft zich kennelijk gewoon niet gerealiseerd welke gevolgen dit voor de binnenvaart zou hebben. We begrijpen dat er opgetreden moet worden als er een calamiteit dreigt, maar ook dan is overleg nodig. Als schippers vooraf hadden geweten dat ze vast zouden komen liggen, zouden ze de haven natuurlijk niet zijn ingevaren.’

Wachten

Hoe lang de situatie in Deventer duurt, is nog niet duidelijk. De gemeente kijkt met diverse specialisten naar mogelijkheden om de sluisdeuren al dan niet tijdelijk open te doen, zodat de schippers de haven kunnen verlaten. Zover is het echter nog niet. Tot die tijd hebben de gedupeerde ondernemers geen andere keuze dan te wachten tot ze met hun schip weer weg kunnen.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.