Omzet Broekman Logistics vorig jaar gestegen met 22%

De omzet van Broekman Logistics groeide vorig jaar van 154 naar 188 miljoen euro. Dat betekende een stijging van 22%. Dat maakte de logistiek dienstverlener donderdag bekend.

De ebitda was minder rooskleurig. Exacte cijfers hierover geeft het bedrijf niet. Maar Broekman verwacht wel in de komende jaren terug te keren naar ‘genormaliseerd ebitda-niveau’. Het mindere resultaat onder de streep wijt het bedrijf namelijk aan eenmalige kosten die samenhangen met een uitgebreid investeringsprogramma.

Zo investeerde Broekman onder andere in nieuwe ICT-infrastructuur, optimalisatie van werkprocessen en ontwikkeling en scholing van medewerkers. Ook is de organisatie als geheel gegroeid, met 6% meer FTE. Vanwege de grote omzetstijging noemt topman Raymond Riemen het investeringsprogramma dan ook een juiste strategie.

Breakbulk

De breakbulkterminals van Broekman hebben vorig jaar een aanzienlijke omzetgroei behaald van meer dan 40%. Dit kwam onder andere door uitbreiding van de Rotterdam Distriport-locatie. De divisie verhoogde zijn totaalomzet van 21 naar 30 miljoen euro. De uitbreiding in loodsen en verbeteringen met betrekking tot operational efficiency, hebben Broekman Logistics enkele meerjarige contracten opgeleverd.

Met een omzetstijging van 21% is de divisie Forwarding & Shipping terug op de goede weg, schrijft het bedrijf. ‘De Indiase en Poolse vestigingen hebben aanzienlijk bijgedragen aan het resultaat. Daarnaast zijn nieuwe vestigingen in India geopend en is een verdere uitbreiding gepland voor dit jaar. Ondanks een turbulente markt hebben we een solide organische groei weten te realiseren.’

Warehousing

De divisie Warehousing & Distribution heeft wederom een jaar van groei gekend, met een omzetstijging van 16%. ‘Met een nieuw warehouse op de Maasvlakte (foto, red.) en de start van de bouw van een nieuwe vestiging in Venlo, bouwt de divisie verder aan haar positie als marktleider voor de gecombineerde opslag en verwerking van gevaarlijke en ongevaarlijke goederen.’

Auteur: Tom van Gurp

Onderwerpen: ,

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.