Eerste Skoonbox onthuld op Wereldhavendagen

De eerste Skoonbox is tijdens de Wereldhavendagen onthuld door Wim van Sluis, voorzitter van Nederland Maritiem Land. Een van de eerste gebruikers zal de m.s. ‘Borelli’ zijn, een binnenvaartschip van 110 meter lang. Dit schip zal dan emissieloos kunnen varen. 

Van Sluis onthulde de 20-voets container samen met Daan Geldermans, medeoprichter en technisch directeur van Skoon. Een aantal bedrijven betrokken bij de ontwikkeling van de Skoonbox woonden de eerste introductie bij.
De ontwikkeling van de Skoonbox gaat door, met een groeiend aantal potentiële klanten die betrokken wordt in het ontwerpproces. Dit wordt gedaan om de energieopslag zo veelzijdig mogelijk in te zetten. Binnen een paar maanden zal deze Skoonbox operationeel inzetbaar zijn. Een belangrijke stap in het verduurzamen van de scheepvaart en het versnellen van de energietransitie in deze sector.

Robuust

Skoon gaat zich nu richten op het vergroten van het aantal Skoonboxen om een robuust operationeel batterijnetwerk te realiseren. De introductie van het eerste exemplaar in deze serie paste goed bij het programma van de Wereldhavendagen, dankzij het thema ‘Energize’. De organisatie wilde hiermee de aandacht vestigen op de grote duurzame ambities van Rotterdam en hun inzet om ’s werelds schoonste haven te worden.

Onderwerpen: ,

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.