CWT in de verkoop

Het noodlijdende Chinese HNA wil definitief af van logistiek dienstverlener CWT, dat onder meer in de Amsterdamse haven groot is in de opslag van cacao. CWT, actief in negentig landen rond de wereld, werd nauwelijks negen maanden geleden overgenomen door HNA.

Sinds het voorjaar zijn de Chinezen bezig met een grote uitverkoop om de schuldenlast van rond de vijftig miljard dollar drastisch te verminderen. Zo werd recent verhuurbedrijf TIP Trailer Services verkocht voor 1 miljard euro en staat ook afhandelaar Swissport in de etalage.

Koper buiten China

Drie bronnen meldden persbureau Reuters dat door investeringsbanken wordt gezocht naar een koper buiten China voor CWT. Daarnaast is er een optie om slechts delen van CWT, dat het hoofdkantoor heeft in Singapore, te verkopen. HNA zelf wil geen commentaar geven op een mogelijke verkoop.

HNA verkocht recent een belang van 30% in verhuurbedrijf Avolon (vliegtuigen) voor 2,2 miljard dollar aan Japanse investeerders. Ook de belangen van HNA in de Deutsche Bank, Virgin Australia Holdings en leasebedrijf SeaCo (zeecontainers) staan in de verkoop.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.