APMT Rotterdam start verbinding met Venlo

APM Terminals op Maasvlakte 2 heeft een rechtstreekse treinverbinding opgezet met de Cabooter Terminal in Venlo. In totaal zullen er drie treinen per week op deze terminal geladen en gelost worden. De lading bevat zowel import als export.

Roy de Haan, head of commerce management bij APM: ‘Deze shuttle naar Venlo draagt bij aan een snellere afvoer van containers vanuit Rotterdam het achterland in. Venlo is een belangrijke logistieke hub. Met de nieuwe railterminal op komst is ook de toekomstige groei van dit soort verkeer zeker gesteld.’

Hans Cabooter, CEO van de Cabooter Group Venlo: ‘Deze trein draagt bij aan de modal shift. Eenheden hoeven niet over de weg, maar kunnen per spoor doorkomen. Hiermee groeit het aantal spitsmijdingen in de omgeving van Rotterdam. Voor Venlo is dit een versterking van de toch al sterke logistieke positie die Venlo heeft.’

Grootste inland railterminal

APM op Maasvlakte 2 opende in 2015 en is ‘s werelds meest geavanceerde terminal en is in staat om de allergrootste containerschepen te behandelen. De capaciteit is 2,7 miljoen teu. De Cabooter Group is een Venloos familiebedrijf en sinds 1959 actief in de logistiek. In 2014 wonnen zij de aanbesteding voor de bouw van de grootste inland railterminal van Nederland. In 2015 werd een terminal in Kaldenkirchen aangekocht. In totaal exploiteert de Cabooter Group 550.000 m2 logistieke activiteit.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.