Ship Spares Logistics verdubbelt in Rotterdam

Ship Spares Logistics (SSL) heeft de de zogenoemde UCFS-terminal van de Waalhaven Group aan de 1e Eemhaven in Rotterdam overgenomen. Daarmee verdubbelt de oppervlakte tot zo’n 50.000 vierkante meter.

Het bedrijf houdt zich bezig met de levering van allerhande benodigdheden ‘aan alles dat vaart’, zoals commercieel directeur Leo Faasse het uitdrukt. Het afgelopen jaar verzorgde het bedrijf 86.000 leveringen, wat goed was voor een omzet van zo’n twintig miljoen euro.

Nieuwe investeringen

De locatie is inmiddels gemoderniseerd en voorzien van geavanceerde toegangscontrole en beveiliging. Voor de komende periode staat nog een aantal investeringen op het programma, waaronder versterking van de steiger. Daarmee speelt SSL in op de groeiende vraag, met name vanuit de offshore-industrie, naar de levering van zeer zware onderdelen. Faasse schat de totale investering op bijna een miljoen euro.

SSL heeft 65 mensen in dienst en is sinds 2007 onderdeel van de Rotterdamse Burando-groep. Die richt zich met ruim 230 medewerkers op allerhande haven-gerelateerde dienstverlening. Burando heeft de de afgelopen jaren een FD Gazelle award gewonnen als snel groeiende onderneming. Een dochterbedrijf werd onderscheiden met de Plastic Soup Terrine, vanwege de inzet voor de strijd tegen plastic soup.

Auteur: Rob Mackor

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.