Eerste ship-to-ship LNG-levering van Shells ‘Cardissa’

Het LNG-bunkerschip ‘Cardissa’ van Shell heeft voor het eerst een ship-to-ship levering in Rotterdam uitgevoerd. Die eer viel te beurt aan de tanker ‘Gagarin Prospect’ (113.000 ton draagvermogen) van de Russische rederij Sovcomflot.

Dat is volgens Shell de eerste LNG-aangedreven ‘aframax’ tanker ter wereld. Dat zijn tankers in de klasse van 80.000 tot 120.000 ton. Overigens ging het om een soort interne levering, want de ‘Gagarin Prospect’ vaart op timecharter voor Shell.

Rotterdam

Vice-president Grahaeme Henderson van Shell Shipping and Maritime en topman Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam spraken van een mijlpaal en een flinke stap op weg naar het uitbouwen van de bunker-infrastructuur.

De in Zuid-Korea gebouwde ‘Cardissa’ arriveerde al een jaar geleden in Rotterdam. Het schip is 120 meter lang en kan 6.500 kubieke meter vervoeren. Shell heeft behalve met Sovcomflot onder meer contracten op zak van het Finse Containerships en de Amerikaanse cruiserederij Carnival.

Auteur: Rob Mackor

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.