Politiek maakt kennis met Maritime Capital of Europe

Een delegatie van de Tweede Kamer heeft afgelopen vrijdag op uitnodiging van Rotterdam Maritime Capital of Europe en de maritieme sector kennisgemaakt met innovatieve maritieme oplossingen.

Overheden en bedrijfsleven in de regio Rijnmond (Rotterdam en Drechtsteden) laten daarmee zien dat de maritieme sector verantwoordelijkheid neemt om door innovatie te verduurzamen, concurreren en toekomstgericht te ondernemen. Tijdens het werkbezoek op de RDM-campus werd het vervoer over water door verschillende sprekers gepresenteerd en technologische toepassingen gedemonstreerd door verschillende bedrijven.

Vertegenwoordigers van de sector gingen met de Kamerleden in gesprek over het kennen en kunnen van de sector en het unieke belang van de regio Rotterdam en Drechtsteden voor hun ondernemerschap. Het is een regio waarin een unieke mix van wereldwijde koplopers in innovatieve scheepsbouw, schone scheepvaart samenkomt in een van de grootste duurzame en leefbare havens ter wereld. Duurzaamheid en innovatie staan daarbij hoog op de agenda.

Innovatieve oplossingen

Dagelijks zetten de tien bedrijven en start ups die op het innovatie dek bij elkaar zijn gebracht zich in om met innovatieve en schone oplossingen mogelijk te maken dat Rotterdam de duurzaamste en veiligste haven van de wereld wordt. Van digitalisering van scheepvaart, tot innovatieve scheepshuiden en kansen voor de elektrische binnenvaart.

De toegevoegde waarde van Rotterdam Maritime Capital of Europe als maritieme hoofdstad is cruciaal voor zowel de Nederlandse economie als de Europese. De maritieme industrie is een van de oudste van Europa en draagt door het innovatieve vermogen in belangrijke mate bij aan de werkgelegenheid en duurzaamheid. Van droge voeten tot eten op ons bord: de maritieme sectoren hebben een flinke invloed op een ieders leefomgeving.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.