Chemiecluster Amsterdam zet in op circulair

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) bestaat dit jaar honderd jaar. Om dit te vieren organiseert de VNCI dit jaar een serie bijeenkomsten in de zes chemische clusters in Nederland, waaronder Amsterdam. Deze bijeenkomst, waarbij een kijkje achter de schermen wordt gegeven, vindt op 19 oktober plaats op het Amsterdam Science Park.

De bijeenkomst wordt gecombineerd met de jaarlijkse ACID: Amsterdam Chemistry Innovation Day. In de ochtend vinden bedrijfsbezoeken plaats, onder andere aan Albe Marle, ChainCraft en Prodock. In de middag wordt een congres georganiseerd op het Amsterdam Science Park.

De VNCI presenteert de roadmap 2050 en Port of Amsterdam werpt een blik in de toekomst over hoe het chemisch cluster er dan uit ziet in Amsterdam. Het onlangs verschenen artikel ´Chemiecluster Amsterdam zet in op circulair´ van de VNCI gaat hier verder op in. Daarnaast presenteren studenten en promovendi hun afstudeer- en promotieonderzoek aan chemische bedrijven uit de regio en het (buiten)land. Een mooie combinatie van wetenschap, innovatie en gevestigde bedrijven. Deze combinatie wordt verder versterkt door het Amsterdam Chemistry Platform, een samenwerkingsverband tussen Port of Amsterdam en Innovation Lab Chemistry Amsterdam (ILCA).

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.