Young Professional Hub tijdens Offshore Energy

Binnenkort wordt Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) weer gehouden. Op 23 en 24 oktober staat de RAI in Amsterdam bol van de olie- en gasindustrie, offshore wind en maritieme energie-industrie. In Hal 2 is een een ontmoetingsplek ingericht, specifiek ontworpen voor studenten, starters en young professionals. 

Met de Young Professional Hub tijdens Offshore Energy biedt de organisatie een plek om young professionals te inspireren, informeren en motiveren. Hier kunnen YP’s elkaar ontmoeten, informatie over ontwikkelingen in de sector krijgen en hun stem laten horen over wat zij belangrijk vinden in hun werkomgeving. Met een uitgebreid programma voor YP’s, erkent OEEC de belangrijke rol die toekomstige leiders hebben in het vormen van de industrie. De Hub wordt georganiseerd door Navingo Career in samenwerking met Energie Beheer Nederland (EBN) en er is veel te doen.

Zo worden er Meet Your Peer sessies gehouden. Die vinden plaats op 23 en 24 oktober van 11:30 tot 12:30 uur. Het zijn creatieve meet & greets tussen YP’s (<35 jaar) in de offshore energy industrie om hun network uit te breiden en ideeën uit te wisselen. Deelname is kosteloos. Van te voren registreren is aanbevolen, want er is niet onbeperkt plek.

Master Classes

Master Classes brengen masters en jonge talenten uit de offshore olie, gas en energie industrie samen voor een informele uitwisseling van ideeën en ervaringen, zowel op technisch als niet-technisch vlak. De masters zijn twee jonge mannen: Simon Kennedy (COO, eVision) en Joost Lasschuit (Managing Director, Rolloos). De Master Classes zijn bestemd voor laatstejaars studenten, starters en young professionals (<6 years werkervaring, <35 jaar oud, min. Bachelor diploma). Dit jaar richten de Master Classes zich vooral op de mogelijkheden van digitale technologie. Je kunt je Master Class boeken als je je als bezoeker registreert.

Tijdens de Well of Fortune Challenge worden YP’s gevraagd om hun ideeën te delen over hoe organisaties ‘millennial proof’ kunnen zijn. Zij kunnen deze ideeën in de Well of Fortune deponeren. Wat verwacht je van je manager, medewerker, jouw gedeelte van de industrie? Heb je een idee dat je als persoon of professional verder zou helpen te ontwikkelen? Na Offshore Energy wordt het beste idee gekozen en gepresenteerd. De winnaar ontvangt een prijs aangeboden door Krauthammer.

Award

Andere programmaonderdelen bestaan uit het jaarlijkse Young IRO Event, Young Professionals in the Spotlight bij Community Square en de OE Young Engineer Award. Bij Young Professional Career Planning kun je met deskundigen praten over je vaardigheden en je carrière. Je wordt uitgedaagt na te denken over ambitie, motivatie, de impact op de balans tussen werk en leven en de mogelijkheden in de sector.

Bezoekers die zich registreren als student ontvangen een gereduceerd tarief voor de Offshore Energy Conference sessies. Voor meer informatie over de Young Professional Hub en het hele programma voor YP’s tijdens OEEC, bezoek de website.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.