Roze dinsdag in de Rotterdamse haven

Roze containers waren al in de Rotterdamse haven, maar vandaag arriveerde ook het eerste roze containerschip, de ‘ONE Continuity’. Containers en schip zijn eigendom van de Japanse rederij ONE, Ocean Network Express (ONE).

ONE is vorig jaar ontstaan uit een fusie van de rederijen MOL, NYK en ‘K’ Line. Het is qua omvang de zesde containerrederij van de wereld. De verschillende containers en de 240 schepen krijgen allemaal een nieuwe bedrijfskleur: magenta.

De ‘ONE Continuity’ is 320 meter lang en 46 meter breed. Het schip – dat in een vorige leven ‘APL Finland’ heette – lost 1466 containers en laadt er 861. Naar verwachting vertrekt het schip morgenavond omstreeks 23.00 uur. De bestemming is dan Hamburg.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.