Schiedam lanceert Offshore Valley

De Schiedamse Wethouder Fahid Minhas lanceerde dinsdag Offshore Valley. Dat gebeurde tijdens de Offshore Energy Beurs 2018 in Amsterdam. Offshore Valley is het uithangbord dat de dynamiek van de Schiedamse havens het beste weergeeft. Sinds jaar en dag voorziet een cluster van gerenommeerde en gespecialiseerde bedrijven in de Schiedamse havens de internationale offshore-industrie van kennis, innovatie en materialen.

Offshore Valley maakt volgens onderzoek van de Erasmus Universiteit met meer dan vijftig bedrijven en tweeduizend ingenieurs deel uit van een van de meest complete maritieme offshore hotpots in de wereld.

Minhas: ‘Het is geweldig om te zien met hoeveel energie alle partijen onderling samenwerken aan de gebiedsontwikkeling van de Schiedamse havens. De combinatie van innovatieve digitale ontwerpprocessen en de daadwerkelijke afbouw en onderhoud maakt dit gebied uniek. Hier wordt innovatie gemaakt en daar hoort vanaf nu een sterke naam bij. Samen maken we Offshore Valley!’

Gebiedsontwikkeling

Het bedrijfsleven, partners, omwonenden, betrokken instanties, Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Schiedam spelen gezamenlijk in op de gebiedsontwikkeling met een omvangrijk investeringsprogramma van 22 miljoen euro. Denk daarbij aan het verbeteren, verduurzamen en innoveren van de bereikbaarheid, het verbeteren en veiliger maken van de infrastructuur, samenwerkingen op het gebied van technisch onderwijs, kennis en innovatie en het waarborgen van een goede leefomgeving.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.