Havenman Hans Vervat krijgt erepenning

De Rotterdamse havenondernemer en oud- haven wethouder Hans Vervat ontvangt de prestigieuze K.P. van der Mandelepenning. De uitreiking van deze jaarlijkse onderscheiding voor ondernemers die een bijzondere maatschappelijke bijdrage in Rotterdam leveren, is 19 november in het World Trade Center Rotterdam.

Vervat is sinds de jaren zeventig actief in de Rotterdamse haven. Hij groeide er uit tot een markante havenbaron als onder andere directeur van Matrans op Heijplaat, dat behalve het sjorbedrijf Matrans Marine Services (MMS) ook drie ondernemingen omvat die zich bezighouden met opslag, onderhoud en reparatie van containers.

In 2001 werd hij gekozen tot Havenman van het Jaar en hij was voorzitter van de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), de promotieclub van de Rotterdamse haven. Tussen 2006 en 2010 was hij namens de PvdA wethouder van economische zaken. De ondernemer zet zich in voor Diergaarde Blijdorp, hij adopteerde olifanten. Ook is hij actief betrokken bij voetbalclub Feyenoord.

Naast de penning ontvangt Vervat een bedrag van 15.000 euro, die aan een goed doel naar keuze wordt geschonken.

Foto: Rotterdam Food Cluster

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.