Marco Swenne neemt afscheid van Port of Zwolle

General manager Marco Swenne neemt per 1 november afscheid van Havenbedrijf Port of Zwolle. Hij heeft besloten een andere weg in te slaan en maakt de overstap naar Sweco.

Swenne was sinds 2013 betrokken bij Havenbedrijf Port of Zwolle. In eerste instantie als projectleider vanuit de gemeente Meppel en na de officiële oprichting als één van de directieleden. In de afgelopen jaren heeft hij zich doortastend ingezet voor de oprichting van Port of Zwolle en heeft het havenbedrijf op de kaart gezet. Mede door zijn inzet heeft Port of Zwolle zich ontwikkeld tot een betekenisvolle speler in de havensector.

Port of Zwolle, het gezamenlijke havenbedrijf van Zwolle, Kampen en Meppel is sinds eind 2015 officieel in bedrijf. Door de bundeling van de havenactiviteiten van de drie gemeenten wordt de concurrentiepositie ten opzichte van andere binnenhavens versterkt. Een gezamenlijk havenbedrijf zorgt op termijn voor een toename van de aanvoer, doorvoer en overslag van goederen via de havens van Zwolle, Kampen en Meppel. Uiteindelijk moet Port of Zwolle het logistieke knooppunt van Noordoost Nederland worden.

Onderwerpen:

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.