Buccaneer Delft wint Offshore Energy Public Outreach Award

Buccaneer Delft heeft vorige week tijdens de beurs Offshore Energy de Offshore Energy Public Outreach Award 2018 gewonnen. Deze prijs onderstreept de uitzonderlijke prestaties van een bedrijf, organisatie of projectteam actief in de offshore energiesector op het gebied van bereik, bewustwording en begrip onder het publiek.

De energie en offshore accelerator richt zich op de nieuwe generatie ondernemers in de industriële sector en creëert de juiste verbinding tussen het bedrijfsleven, start-ups en scale-ups, overheid en onderwijs. Buccaneer is erin geslaagd een high level support netwerk van partners, zoals NIBC, te motiveren om een bijdrage aan de nieuwe energiesector te leveren. Het bedrijf biedt een platform en netwerk voor scale-ups in de offshore- en energiesector.

Jonge technische bedrijven worden klaargestoomd voor de energiemarkt en de lancering van hun dienst of product. Dit is mogelijk door het bieden van uitgebreide marktkennis, een breed netwerk en toegang tot klanten, investeerders en kennisinstellingen zoals de TU Delft. Huidige ontwikkelingen zijn onder andere waterstofvrachtwagens, het stil heien van windturbines en transport per Hyperloop.

Juryrapport

De jury is vooral onder de indruk dat Buccaneer als nieuwkomer veel bereik heeft onder de gevestigde industrie en jonge ondernemers. ‘De maandelijkse netwerkevenementen (Energy Talks&Drinks), met presentaties en discussies over innovatie en de energietransitie, zijn een broedplaats voor nieuwe samenwerkingen en ideeën. Buccaneer ondersteunt jonge ondernemers in de groei van hun gespecialiseerde scale-ups, door het bieden van een community waar ervaringen worden gedeeld binnen een breed netwerk op een inspirerende locatie.’

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.