Zee van de toekomst centraal op open dag MARIN

Als aftrap van de Maritime Week organiseert maritiem onderzoeksinstituut MARIN op zaterdag 10 november weer een open dag. De vorige open dag in 2016 werd door 7500 geïnteresseerden bezocht. ‘Better Ships, Blue Oceans’ is het thema dit jaar.

De toekomst van Nederland ligt op het water, het oppervlak van onze blauwe planeet bestaat immers voor 70% uit water. Daarom laat het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) zien hoe zij schepen en operaties op zee, schoner, slimmer en veiliger maakt en als sector kunnen bijdragen aan een duurzaam gebruik van de zee. Bezoek de ‘Zee van de toekomst’ met autonoom en emissieloos varende schepen, drijvende eilanden en windmolens, zonnecelcentrales en zeewierboerderijen. Zie hoe met maritiem onderzoek scheepsrampen voorkomen kunnen worden en ervaar het simulatiecentrum van de toekomst.

Feestje

Dit jaar bereikt MARIN bijzondere boei. Als eerste instituut ter wereld test MARIN haar 10.000ste scheepsmodel. Voor MARIN reden voor een informeel feestje op vrijdagavond 9 november. Als feestelijke opening van de Maritieme Week 2018, nodigt MARIN de maritieme sector dan uit voor een speciale ‘sneak preview’ van de MARIN open dag die de dag erna plaatsvindt. Die avond onthullen twee staatsecretarissen MARIN-model 10000.

Naast de onthulling van model 10000 en allerlei speciale demonstraties, zorgt MARIN voor feestelijk en informeel eten en drinken. Het hele gezin is welkom, want ook voor de kinderen is er veel te zien en te beleven. Registreren kan via www.marin.nl/10000. Er is op dit bijzondere feestje ruimte voor 1500 gasten.

Ook op de open dag op zaterdag zijn er verschillende activiteiten speciaal voor kinderen. De kleinsten kunnen zelf varen en hun kapiteinsdiploma halen. Kinderen kunnen zelf op onderzoek uit met het speurspel en maken ze kans op leuke prijzen.

De toegang is gratis. Haagsteeg 2 in Wageningen. De route gaat langs verschillende testbassins en werkruimtes die door trappen met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is MARIN voor rolstoelgebruikers beperkt toegankelijk. Gezien de verwachte drukte, is het verstandig om geen kinderwagens mee te nemen. Honden zijn niet toegestaan.

Lees ook: MARIN loopt vol op open dag

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.