Maritime Week in teken van kennis en carrière

Over ruim een week begint de Maritime Week, een jaarlijks terugkerend evenement, waarin alle facetten van de maritieme sector in de schijnwerpers worden gezet. De Maritime Week staat dit jaar in het teken van kennisdeling én ervaren welke opleidings- en carrièremogelijkheden de sector te bieden heeft.

Tussen 10 en 17 november vindt er een breed scala plaats aan activiteiten. Voor jongeren, voor maritieme bedrijven, overheid, politiek en het grote publiek. De Maritime Week laat zien hoe interessant de sector is, en dat de maritieme sector een aantrekkelijk carrièreperspectief biedt. Het laat de volledige breedte van de sector zien door betrokkenheid vanuit de verschillende deelsectoren door diverse activiteiten en evenementen.

De aftrap is de open dag van MARIN op zaterdag 10 november. Een dag daarvoor al begint de Traditionele Schepen Beurs in Den Helder, voor mogelijke wereldreizigers die op zoek zijn naar de reis van hun leven aan boord van een oceaan zeiler tot vrijwilligers die zich voor het behoud van het traditionele schip in willen zetten. Tijdens deze beurs, die duurt tot en met 11 november, zijn er lezingen in het Schippers cafe en op de beursvloer zullen presentaties gegeven worden over zeilreizen. Aan boord van de schepen in de haven is iedereen van harte welkom om langs te komen en te kijken. Maar ook om een nachtje te blijven slapen.

Shipathon

Om young professionals uit de maritieme sector op een andere manier te laten werken aan de uitdagingen waar maritieme werkgevers voor staan, organiseert NMT, in samenwerking met de KVNR en met expertise van de Hackathon Factory, op vrijdag 9 en zaterdag 10 november de Shipathon. Dit is dé hackathon voor vernieuwers in de zeescheepvaart en scheepsbouw. Het thema is ‘Shake the ship’.

Een ander hoogtepunt is het Maritime Awards Gala op maandag 12 november in Taets Art and Event Park in Zaandam.De Nederlandse maritieme industrie bundelt in het Maritime Awards Gala de uitreiking van vijf prestigieuze prijzen: Maritime Designer Award, Maritime Innovation Award, Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar, Maritime KVNR Shipping Award, Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award. Kijk hier voor de genomineerden.

Netwerken en carrière

Tijdens Metstrade in de RAI op 14 november organiseert de HISWA Holland Yachting Group een netwerkborrel Holland get Connected Event, voor leden, partners en relaties. De Super Yacht Bar heeft standnummer 11.509A.

Op 15 november vindt de Maritime Innovation Experience (MIE) plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. De MIE is voor jongeren die een technische mbo of hbo opleiding volgen in Zuid-Holland hét event om, buiten de muren van het klaslokaal, op een informele manier in aanraking te komen met maritieme innovaties. Het geeft hen nieuwe ideeën over wat mogelijk is; op technisch vlak, maar ook over de inhoud van een baan, na het behalen van een diploma.

Kijk hier voor nog meer maritiem gerelateerde events tijdens de Maritime Week.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.