Schip vaart tegen pijler Oosterscheldekering 

Een baggerschip is maandagochtend vroeg tegen een pijler van de Oosterscheldekering gevaren. Aan boord waren vier bemanningsleden. Niemand raakte gewond, maar het schip heeft wel flinke schade opgelopen.

Een sleepboot was volgens Rijkswaterstaat onderweg om het 60 meter lange baggerschip vlot te trekken, maar doordat het hoogtij werd kwam het baggerschip vanzelf los. Drie opvarenden zijn van boord gehaald en de schipper heeft het gehavende baggerschip naar de vluchthaven van werkeiland Neeltje Jans gevaren.

De N57 over de Oosterscheldekering was enige tijd afgesloten, waardoor het verkeer via de Zeelandbrug moest omrijden. Tegen 8.00 uur was de weg weer open. Een inspectie moet uitwijzen hoe groot de schade aan de pijler is.

De Oosterscheldekering, onderdeel van de Deltawerken in Zeeland, verbindt Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland met elkaar.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.