Eigenaar lekkende olietanker aansprakelijk

De eigenaar van olietanker ‘Bow Jubail’ is aansprakelijk voor de aanvaring in de Rotterdamse haven die in juni een groot olielek veroorzaakte. De rechtbank heeft vrijdag een verzoek van de eigenaar afgewezen om de aansprakelijkheid te beperken.

Het tankschip van het Noorse bedrijf Odfjell botste in juni tegen een steiger in de 3e Petroleumhaven. Er stroomde 200 ton olie het water in. Vele honderden vogels, vooral zwanen, raakten daarmee besmeurd. Vele zwanen moesten na de botsing worden schoongemaakt.

Het Havenbedrijf in Rotterdam stelde Odfjell kort na het incident aansprakelijk. De Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt de aanvaring. Daarbij wordt zowel naar de oorzaak van de botsing als naar de maatregelen die daarna zijn genomen om de milieuschade te beperken gekeken.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.