Dick de Graaff nieuwe directeur Passenger Terminal Amsterdam

Dick de Graaff is vanaf 1 januari 2019 de nieuwe directeur van Passenger Terminal Amsterdam (PTA). Hij volgt René Kouwenberg op die met pensioen gaat. PTA coördineert de efficiënte afhandeling van cruiseschepen en ontvangst van zijn passagiers. 

De Graaff (48) is goed bekend met de cruisesector en kent de Amsterdamse passagiersterminal van binnen uit. Vanaf december 2004 bekleedde hij de functie van commercieel directeur bij PTA en was hij verantwoordelijk voor de groei van het aantal cruise ontvangsten en voor de uitbating van de passagiersterminal als locatie voor beurzen en evenementen.

Publieksprijs

Samen met Kouwenberg en zijn team zorgde hij ervoor dat PTA in 2016 de Port of the Year Award won, de Oscar in de cruisewereld. In datzelfde jaar én in 2017 ontving PTA ook de Cruise Critic Award, een publieksprijs voor beste cruisebestemming. Jaarlijks worden in de passagiersterminal aan de Amsterdamse IJ-haven en Piet Heinkade. zo’n 300.000 passagiers ontvangen. Passenger Terminal Amsterdam is een 100% deelneming van Havenbedrijf Amsterdam NV.

Dick de Graaff deed ervaring op in het hotelwezen en de branche van congres- en evenementlocaties. Voordat hij naar PTA kwam, was hij werkzaam bij Intercontinental Hotels Group, RAI Amsterdam en NH-hotel Krasnapolsky. Hij genoot zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en behaalde in 2006 de Master Strategy, Communication & Organization aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.