Busan Port Authority bouwt warehouse op Distripark

Busan Port Authority en Havenbedrijf Rotterdam hebben een voorovereenkomst getekend voor de uitgifte van een terrein van 5 tot 10 hectare op het Distripark Maasvlakte West. Het is de tweede voorovereenkomst die in korte tijd voor deze distributielocatie is ondertekend.

De Busan Port Authority wil op het Distripark Maasvlakte West een duurzaam warehouse ontwikkelen, waar meerdere, voornamelijk Koreaanse, dienstverleners gebruik van kunnen maken. Samen met de eerdere overeenkomst betekent het dat inmiddels al 15 tot 20 hectare van de totaal beschikbare 100 hectare gereserveerd is.

De grote interesse voor de enig beschikbare ‘greenfield’ locatie in de Rotterdamse haven, verklaart Maarten de Wijs, business manager Distribution and Warehousing van het Havenbedrijf door de gunstige ligging van het terrein. ‘Het terrein is multimodaal ontsloten via de weg, het spoor en het water en bevindt zich op steenworpafstand van hoogfrequente deepsea- en shortseaverbindingen. Ook ligt het Distripark heel gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland.’

Bouwhoogte

Het nog beschikbare deel van het Distripark Maasvlakte West is uitgeefbaar in stukken van diverse afmetingen. Dit, tezamen met dat er geen beperkingen aan de bouwhoogte zijn opgelegd, maakt het Distripark Maasvlakte West volgens De Wijs zeer geschikt voor de ontwikkeling van grootschalige distributie. ‘Ik zie met name goede mogelijkheden voor chemie, koelvriesopslag en de distributie van hoogwaardige goederen.’

Op de foto vlnr: Allard Castelein (president-directeur Havenbedrijf Rotterdam), Yunyoung Lee (Ambassadeur Zuid-Korea in Nederland) en Kichan Nam (president Busan Port Authority).

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.