Cruiseschepen laten Amsterdam links liggen

MSC Cruises gaat de komende jaren niet meer aanleggen in Amsterdam, meldt NH. Aanleiding is de nieuwe toeristenbelasting voor passagiers van 8 euro per dag. De rederij wil die kosten niet verhalen op haar klanten.

De schepen komen nu in andere Nederlandse plaatsen aan. Passagiers kunnen vervolgens met de bus naar Amsterdam. Rotterdam is een van de plekken waar MSC zal aanleggen maar IJmuiden is geen optie. ‘Dat komt omdat de aanlegplaats in IJmuiden te klein is voor onze schepen’, zegt een woordvoerder van MSC Cruises.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.