Wereldhavendagen 2019 duren een week

De drie Wereldhavendagen die al jaren worden gehouden, gaan komend jaar een week lang duren. Vanuit de stad Rotterdam bestond al langer de wens om het maritieme evenement uit te breiden. Maar het programma zit inmiddels zo tjokvol, dat nieuwe initiatieven in het eerste weekeinde van september niet mogelijk waren. Daarom komt er volgend jaar een World Port Week.

De havenweek start op 31 augustus in en rond het Maritiem Museum, dat voor de gelegenheid voortborduurt op het al eerder gehouden containerweekend met activiteiten voor jong en oud. Ook Fabrique Mozaïque, de haveneditie van kunstenfestival Motel Mozaïque, haakt aan met concerten in de haven, schrijft het AD.

De World Port Week eindigt op 8 september met de drie traditionele Wereldhavendagen. Die veranderen niet van karakter en zullen als altijd bol staan van de spectaculaire demonstraties en excursies. Ook De Nacht van de Kaap, het Shanty Festival en het World Port Busker Festival komen in dat afsluitende weekeinde terug.

Bedrijfsleven

De Wereldhavendagen worden al 41 jaar georganiseerd en trekken ieder jaar gemiddeld 400.000 bezoekers. De nieuwe opzet is niet zozeer bedoeld om meer bezoekers te trekken, als wel om het festival te verbreden waardoor het thema haven nog beter tot zijn recht komt.

De World Port Week richt zich niet alleen op het grote publiek, maar ook op het bedrijfsleven. Het ligt in de bedoeling dat de gemeente en havenbedrijven kun relaties in die week uit te nodigen zodat een zakelijk bezoek kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld een concert in de haven.

Onderwerpen:

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.