Orange Blue Terminals wordt Buss Terminal Eemshaven

De naam Orange Blue Terminals is veranderd in Buss Terminal Eemshaven. Met de nieuwe naam versterkt het Groningse logistieke offshore bedrijf haar verbondenheid met de internationaal opererende Buss Group in Hamburg en het steeds sterker wordende merk Eemshaven in de offshore windindustrie.

Buss Terminal Eemshaven is sinds juli 2011 grotendeels in handen een bedrijf van Buss Group, een servicegroep gevestigd in Hamburg, Duitsland. Het wordt gekenmerkt door zijn brede serviceportfolio en voldoet aan alle eisen die de offshore windindustrie stelt aan een basishaven. Ook de in Rotterdam gevestigde Broekman Logistics Group heeft aandelen in de Buss Terminal Eemshaven.

Met zijn locatie in het hoge noorden van Nederland is de Buss Terminal Eemshaven de ideale rangeerhaven voor offshore windprojecten in de Noordzee. In samenwerking met Buss Offshore Solutions heeft de Buss Terminal Eemshaven al verschillende windparkprojecten met verschillende havenlogistieke diensten geleid.

Sinds 15 oktober is Reindert-Jan Visser aangesteld als nieuwe managing director van Buss Terminal Eemshaven. Hij vult de bedrijfsvoering aan de zijde van Martin van den Heuvel aan en is verantwoordelijk voor de commerciële en zakelijke ontwikkeling.

Akzo en Nuon

Recent hebben andere bedrijven in de Groninger zeehavens een naamswijziging ondergaan. De onlangs verkochte chemietak van AkzoNobel gaat verder onder de naam Nouryon. De nieuwe naam is ontleend aan één van de grondleggers van Akzo, chemiebedrijf Noury & Van der Lande, opgericht in 1838 in Deventer. Dit betekent voor Delfzijl dat de naam Akzo nu ook verandert in Nouryon.

Nuon in de Eemshaven gaat dezelfde naam voeren als haar Zweedse moederbedrijf: Vattenfall. Het Nuon-merk zal veranderen in de naam Vattenfall. Nuon, dat al bijna tien jaar onderdeel is van het Zweedse Vattenfall, zal geleidelijk van de markt verdwijnen.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.