Uitbreiding CJ Hendriks in haven van Amsterdam

CJ Hendriks Group heeft de eerste paal geslagen van een nieuwe opslaglocatie aan de Latexweg in de Amerikahaven in de haven van Amsterdam. Het gaat om een uitbreiding van de huidige warehouses van CJ Hendriks.

Het nieuwe magazijn is een opslaglocatie voor zogenoemde PGS-15 opslag, de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen, zoals deodorants, geurkaarsen en schoonmaakartikelen. Het magazijn wordt naar verwachting eind 2019 worden opgeleverd.

De nieuwe opslaglocatie is 6.500 m2 groot en bestemd voor de opslag van ADR goederen, wat betekent dat het voldoet aan de voorschriften voor opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Er zullen voornamelijk drogisterijartikelen worden opgeslagen, producten die bij een bepaald volume volgens een speciale manier moeten worden opgeslagen. De nieuwe opslaglocatie is verdeeld in vier compartimenten, beschikt over zeven loading docks en twee laadkuilen en wordt beveiligd met een LPC02 blussysteem. Dat maakt het magazijn dan ook zo geschikt voor de opslag van verschillende ADR-klassen.

Groeiende vraag

Francis de Wit, commercieel manager Port of Amsterdam: ‘We zijn blij dat bij CJ Hendriks nu ook ADR producten opgeslagen kunnen worden. We zien namelijk een groeiende vraag naar PGS-15 opslag. Dat is een mooie uitbreiding van het aanbod in de Amsterdamse haven.’

CJ Hendriks Group, opgericht in 1840, is een familiebedrijf gespecialiseerd in internationale logistieke dienstverlening voor speciale productcategorieën en bulkzendingen. Met drie warehouses (totaal ca. 40.000 m2) in de Amsterdamse haven verzorgt het bedrijf onder meer transport, opslag, value-added logistics en douaneafhandeling. Deze loodsen zijn zo ingericht dat de producten onder optimale condities opgeslagen worden. Naast de normale opslagmogelijkheden heeft het bedrijf de mogelijkheden tot verwarmde en gekoelde opslag.

Auteur: Nathalie Montfoort

Nathalie Montfoort is hoofdredacteur van Mainport en redacteur bij Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.