Vijf miljoen subsidie voor verduurzaming scheepsbouw

Volgend jaar komt vijf miljoen euro beschikbaar voor de bestaande Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS). De Tweede Kamer heeft daarover met ruime meerderheid een amendement op de begroting van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) aangenomen.

Volgens branchevereniging Netherlands Maritime Technology (NMT) gebruiken de scheepsbouwers de subsidie om ontwikkelingsrisico’s bij innovaties in duurzaamheid te ondervangen.

Volgens NMT gaat het effect van de subsidie verder dan de schepen waarop de innovaties als eerste worden toegepast, ‘omdat de daaraan verbonden risico’s beheersbaar zijn in de doorontwikkeling voor meerdere toepassingen en vervolgorders’. De subsidie is ‘ordergebonden’ en is bedoeld om werven te stimuleren duurzamere schepen te bouwen.

Auteur: Rob Mackor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.