Dit jaar zeven nieuwe zonneparken in Delfzijl en Eemshaven

In het beheersgebied van Groningen Seaports komen dit jaar naar verwachting zeven nieuwe zonneparken in ontwikkeling: drie in het Delfzijlse gebied en vier in de Eemshaven.

In een aantal parken neemt het havenbedrijf een aandeel. ‘Met dit aandeelhouderschap krijgt Groningen Seaports grip op de uitgifte van groene energie die in toenemende mate de vestiging van nieuwe bedrijvigheid in onze regio bepaalt’, aldus Groningen Seaports.

Hogere winst

De jaarcijfers van Groningen Seaports laten een succesvol jaar zien. Directeur Cas König maakte de cijfers 10 januari in zijn nieuwjaarsrede bekend. De overslag lag met 13,7 miljoen ton fors hoger dan in 2017. Ook werd er meer grond uitgegeven: 33,9 hectare. De winst komt waarschijnlijk uit op circa 2 miljoen euro; dat is boven de prognose.

De werkgelegenheid steeg met ruim 2 procent. In 2018 waren er ruim 14.000 personen werkzaam in het totale havengebied (Eemshaven en Delfzijl).

Auteur: Martin Dekker

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.