Multi Modal Rail verdubbelt dienst op Weil am Rhein

Vanaf februari verdubbelt Multi Modal Rail de spoorshuttle tussen Rotterdam en Weil am Rhein.  De Duitse stad ligt op het drielandenpunt met Duitsland, Frankrijk en Zwitserland aan het begin- en eindpunt van de bevaarbare Rijn.

Multi Modal Rail startte afgelopen november als proef een wekelijkse dienst. Nu wordt de frequentie opgeschroefd naar twee keer per week. De trein heeft een capaciteit van 96 TEU per rit.

Laag water

Weil am Rhein ligt net voor Bazel, dat een belangrijk internationaal knooppunt van spoor- en snelwegen is. Onder andere richting Italië. ‘In de langetermijnstrategie van Multi Modal Rail stond oorspronkelijk een uitbreiding naar Bazel per binnenvaartschip over de Rijn’, vertelt managing director Toon Habers op de website van Port of Rotterdam. ‘Maar toen brak een lange periode van extreem laag water aan. Om toch door te kunnen groeien, hebben we onze plannen omgegooid en zijn we ons op een spoorverbinding gaan richten. Een groene en betrouwbare manier van transport.’

Terminals

De trein vertrekt iedere dinsdagochtend en vrijdagmiddag vanuit Rotterdam en doet er vijftien uur over. Op woensdag- en zaterdagmiddag rijdt de trein weer naar Rotterdam. In de haven doet de shuttle vier deepsea-terminals aan: ECT, RWG, APMT en Euromax. Voor de andere terminals werkt Multi Modal Rail samen met Portshuttle.

Multi Modal Rail had al een spoorverbinding tussen Rotterdam en Straatsburg. Dat ligt ongeveer 150 kilometer van Weil am Rhein. Habers: ‘Met de spoorverbinding van Weil am Rhein erbij kunnen we nu het hele Oberrhein-gebied langs de Frans, Duitse en Zwitserse grens bedienen met onze tri-modale diensten.’

foto: Multi Modal Rail

Auteur: Martin Dekker

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.