Marty van Pelt ontvangt erecertificaat van Douane

Marty van Pelt, manager Business Relations & Communications van Portbase, is tijdens de Wereld Douanedag op 25 januari onderscheiden met het Diplôme d’honneur. Hij is pas de derde Nederlanders uit het logistieke bedrijfsleven die dit erecertificaat van de Wereld Douane Organisatie ontvangt.

Het Diplôme d’honneur wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd binnen de Douane-sector. Het thema voor dit jaar is SMART borders for seamless Trade, Travel and Transport. Doorgaans ontvangen alleen medewerkers van de Douane zelf dit erecertificaat. Bij hoge uitzondering wordt deze onderscheiding uitgereikt aan iemand uit het bedrijfsleven.

Brexit

Bert Wiersema, directeur handhavingsbeleid van de Douane, reikte Het Diplôme d’honneur uit aan van Pelt. Wiersema: “Marty heeft in zijn vorige functies al een enorme stevige basis opgebouwd op dit thema. Maar met name zijn inspanningen voor de Brexit-oplossing die afgelopen periode gepresenteerd is, om ook de harde grens met de UK SMART ingeregeld te krijgen, hebben een grote rol gespeeld bij toekenning van het Diplôme.’

Van Pelt was jarenlang werkzaam bij brancheorganisatie FENEX, als manager Customs Affairs, en bekleedde daarna de functie van manager Fenex en teamcoördinator Logistiek en Expeditie bij Transport en Logistiek Nederland. Sinds zijn overstap naar Portbase houdt Van Pelt zich volop bezig met de naderende Brexit.

Het grotere doel

Portbase-directeur Iwan van der Wolf: ‘Marty is een vakman die zich al jarenlang inzet voor de samenwerking tussen de Douane en het logistieke bedrijfsleven. Dat deed hij in zijn vorige functies en nu sinds driekwart jaar voor Portbase. Deze onderscheiding is erkenning voor zijn werk en zijn tomeloze ambitie.’

Zijn open houding, kennis en wil tot samenwerken maken dat Van Pelt als centrale spil in het project het vertrouwen geniet van alle betrokken partijen. Oud-collega’s en andere relaties roemen zijn brede blik voor de BV Nederland en zijn vermogen om over organisatiegrenzen heen te kijken naar het grotere doel.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Martin Dekker

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.