Subsidie voor opslagtanks op Chemie Park Delfzijl

Opslagbedrijf JPB Logistics krijgt uit de Regionale Investeringssteun Groningen 1,8 miljoen euro subsidie voor negen tanks op Chemie Park Delfzijl. Dat meldt Groningen Seaports. De nieuwe opslagtanks zijn bestemd voor glycerine en methanol.

Het bedrijf investeert ook in de modernisering van bestaande tanks en in de automatisering van laad- en lossystemen. De totale investering bedraagt ruim 10 miljoen euro.

Uitbreiding

Onlangs zijn de eerste nieuwe opslagtanks geplaatst. ‘De vraag naar bulktankopslag blijft maar groeien. Met de uitbreiding van 36.000 kubieke meter opslagcapaciteit zijn we weer klaar voor de toekomst’, zegt directeur Jan Pieter Boerma van JPB Logistics.

Gedeputeerde Patrick Brouns zegt: ‘Met deze investering versterkt JPB Logistics het vestigingsklimaat voor de groene en slimme industrie in de regio.’ Bestuursvoorzitter Emme Groot van de Economic Board Groningen, voegt daaraan toe: ‘De uitbreiding van JPB Logistics laat zien dat de RIG een belangrijke steun in de rug is voor bedrijven met groeiplannen in de Eemsdelta.’

Biomassa

De vraag naar opslag groeit mede door de toenemende vraag naar biomassagrondstoffen voor de industrie. JPB gaat restwarmte benutten voor het op temperatuur houden van de tanks. Er is daardoor geen extra energie nodig voor de uitbreiding.

foto: Groningen Seaports

Auteur: Martin Dekker

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.