Drie keer zoveel cocaïne onderschept in Rotterdam

Liep de cocaïnevangst in 2017 nog terug, afgelopen jaar onderschepte het HARC-team een recordhoeveelheid cocaïne in de haven van Rotterdam. Het gaat in totaal om 18947 kilo, meer dan drie keer zo veel als het jaar daarvoor.

Het HARC- team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en Openbaar Ministerie, onderschepte in totaal 109 partijen. In 2017 waren dat er 82. Naast cocaïne werd 3378 kilo hasj, 241 kilo marihuana en 58 kilo heroïne onderschept, dat meldt het Openbaar Ministerie.

Feestdagen

Met name in de laatste maanden van het jaar werd er veel cocaïne aangetroffen. De douane vond eind oktober 1300 kilo tussen het kippenvlees. Rond de feestdagen werd bijna 400 kilo onderschept. Een van de partijen, een enorme vangst van 2500 kilo, werd aangetroffen in een container met meloenen op een schip uit Brazilië. De container werd gelost op een terminal op de Maasvlakte.

Alle tien partijen die eind december werden aangetroffen, waren afkomstig uit Zuid-Amerika.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.