Windpark Slufterdam 2.0 opgeleverd

Windpark Slufterdam heeft een verbeteringsslag ondergaan. Eneco en Vattenfall hebben de 17 bestaande windmolens vervangen voor 14 efficiëntere exemplaren.

60.000 huishoudens

Het vermogen in het park dat sinds 2002 energie levert is dankzij de vernieuwing bijna verdubbeld van 25,5 MW naar 50,4 MW. Jaarlijks wekken de 14 windmolens 180 GWh windstroom op. Dat is genoeg voor het gemiddelde jaarverbruik van zo’n 60.000 huishoudens.

In ongeveer 1,5 jaar tijd zijn de oude windmolens gedemonteerd, is de infrastructuur voor het nieuwe windpark aangelegd en zijn de nieuwe windmolens geplaatst. Verschillende organisaties hebben samengewerkt om Slufterdam 2.0 te realiseren. Van natuurorganisaties (Stichting Het Zuid-Hollandse Landschap en Natuurmonumenten) tot het Havenbedrijf Rotterdam en van gemeenten (Westvoorne en Rotterdam) tot twee concurrerende energiebedrijven (Eneco en Vattenfall), allemaal werkten ze samen aan de realisatie van meer duurzame energie.

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.