Overslagbedrijven bundelen containervervoer binnenvaart

Met de oprichting van North West Central Corridor slaan TMA Logistics, CTU (container terminal Utrecht) en VCL (Vero Container Logistics) de handen ineen. De overslagbedrijven bundelen het containervervoer tussen Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Deze samenwerking moet leiden tot duurzamer transport en minder vertraging bij de afhandeling aan de terminals. De samenwerking betekent in de praktijk dat schepen bij de verschillende terminals minimaal 150 tot 200 containers combineren voor één deepsea containerterminal in Rotterdam (RWG, APMT, ECT Delta, ECT Euromax). Er wordt gestart met zeven binnenvaartschepen die per week zeventien afvaarten verzorgen. Daarmee worden in totaal zo’n  5.000 containers vervoerd.
De binnenvaart is van groot belang voor het transport van containers op de route Amsterdam – Utrecht – Rotterdam. Jaarlijks worden op deze wijze ruim 250.000 containers vervoerd.

Logistieke hub

De Havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam zijn verheugd met het initiatief. “We ondersteunen dit soort projecten waarbij het belang van de sector voorop staat, van harte”, licht Rob Smit, manager Achterland van Port of Amsterdam toe. “Een goede afhandeling van de containerbinnenvaart is van groot belang voor de ontwikkeling van Nederland als de meest efficiënte en betrouwbare logistieke hub van Europa.”

Auteur: Kim van Dijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.